Ez lehet a magyar gazdaság legnagyobb baja

Vágólapra másolva!
A bürokráciával nehéz küzdeni, mert az eredmények lassan jönnek, és amikor elindul valami változás, akkor sem értékelik azt pozitívan, mondta Szepesi Balázs elemző. A Nyíregyházán zajló Közgazdász-vándorgyűlés legérdekesebb gondolatait közvetítjük.
Vágólapra másolva!

Napokban jelent meg a Világgazdasági fórum elemzése a magyar versenyképességről. Nem túl jó a helyzet, mert túl nagy a bürokrácia és a korrupció idehaza. Az előbbi leépítésén dolgozik Szepesi Balázs. A Hétfa elemzője szerint nincs könnyű dolga: ha találnak is az ügy számára egy lelkes politikust, azt gyakran eltereli az ügytől a kezdeti sikertelenségek. A Nyíregyházán zajló Közgazdász-vándorgyűlés legérdekesebb gondolatait közvetítjük.

Nehéz harc

Nehéz a bürokráciával küzdeni. Eredmények lassan látszanak, amikor elindul valami változás, akkor sem értékelik azt pozitívan. Ezért nehéz politikust találni, aki szívesen az ügy mögé állna és lelkes is tudna maradni a kudarcok ellenére. Sokan ki is hátrálnak és látszatmegoldásokkal próbálják elkenni az ügyet – mondta Szepesi Balázs. Szerinte azonban most van arra mód, hogy változásokat lehessen elérni, hiszen a politikai ciklusok elején még tettre készen állhatnak képviselőink. Néhány érdekes adat az előadásból, hogy miért lenne ez fontos.