Zárolhatják a feledékeny pénztártagok számláját

MKB bank, reklám, mkb, bank, mkb székház
Budapest, 2014. július 24. Az MKB Bank Zrt. székháza Budapesten, a Váci utcában 2014. július 24-én. A magyar kormány megvásárolja az MKB Bank Zrt.-t a Bayerische Landesbanktól (BayernLB). MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Személyesen kell azonosítani magukat az önkéntes pénztártagoknak és azok munkáltatóinak legkésőbb 2014. december 31-ig. Aki ezt nem teszi meg, azzal előfordulhat, hogy nem tudja használni egészségkártyáját és gyógyszertárban nem tud fizetni vele addig, amíg nem egyeztette adatait.
Vágólapra másolva!

A tagoknak személyesen kell magukat beazonosítaniuk, aki ezt nem teszi meg 2015. január 1-től a számláját zárolják addig, amíg nem történt meg az adategyeztetés - közölte Lehoczky László, az MKB Pénztárak vezetője.

A feledékenyek pórul járhatnak

A beazonosítást elfelejtő pénztártagok nem tudják majd használni az egészségkártyájukat, így kellemetlen meglepetés érheti például azokat, akik ezzel szeretnének gyógyszertárban fizetni. Ugyancsak nem kaphatják meg az egészségpénztárba benyújtott készpénzes számlájuk ellenértékét sem, és nem tudják igénybe venni az önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatásokat sem.

A megoldás egyszerű

A beazonosítást követően azonban az önkéntes pénztári számlák minden további nélkül hozzáférhetőek lesznek 2015-ben is.

Pórul járhatnak a feledékenyek Forrás: MTI/Soós Lajos

Csak pár perc

A személyes beazonosítás.mindössze pár percet igényel, amennyiben a szükséges személyes okmányok rendben vannak: az eljárás során az érvényes iratok (személyi igazolvány/jogosítvány/útlevél és lakcímkártya) személyes bemutatására van szükség. Szeptember közepéig az MKB pénztártagok harmada tett eleget a törvényi kötelezettségnek. Az önkéntes pénztári juttatást adó munkáltató cégek beazonosítása is egyszerű: ehhez egy 30 napnál nem régebbi cégkivonat másolatára van szükség.