A kormány nem enged a bankszövetségnek

Budapest, 2014. június 6.
A Miniszterelnökség által közreadott képen az új kormányszóvivő, Kurucz Éva 2014. június 6-án.
MTI Fotó: Miniszterelnökség
Vágólapra másolva!
A kormány a bankok elszámoltatására készül, még akkor is, ha ez a bankszövetségnek nem tetszik – jelentette ki a kormányszóvivő. Kurucz Éva azt is közölte, hogy a kabinet felül fogja vizsgálni a reklámadót.
Vágólapra másolva!

Lesz elszámoltatás

A Magyar Bankszövetség ma ismét tiltakozott „a piaci szabályokat felrúgó”, utólagos jogszabályalkotások és a szektor tisztességtelenné minősítése ellen.

A kormányszóvivő az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: a kabinet a választás után sem tervez mást, mint eddig, arra készül, hogy végrehajtja a bankok elszámoltatását, még akkor is, ha ez a bankszövetségnek nem tetszik.

Felülvizsgálják a reklámadót is

Kurucz Éva emlékeztetett: az Országgyűlés szerdán szavaz az elszámolási törvényről, amelynek eredményeként 25-30 százalékkal csökkenhetnek a törlesztőrészletek. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az Origónak azt mondta, tavasszal akár már 50 százalékkal is kevesebbet fizethetnek a devizahitelesek.

Kurucz Éva, kormányszóvivő Forrás: MTI/Miniszterelnökség

Kurucz Éva közleményét azzal zárta, hogy mindezek mellett a kabinet továbbra is fontosnak tartja, hogy minden gazdasági szereplő kivegye részét a közteherviselésből, ennek megfelelően a reklámadót is felül fogja vizsgálni.