Rogán már most módosítaná az internetadót

ötödik kerületi közgyűlés
V. kerületi közgyűlés, Rogán Antal érkezik
Vágólapra másolva!
Az internetadóval kapcsolatos kérdéseinkre reagálva Rogán Antal elmondta, hogy egy felső limit bevezetését tartja célszerűnek. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz frakcióvezetőjének levele szerint a képviselőcsoportja most is ragaszkodik ahhoz, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót is

ezért módosításokat fogunk javasolni a benyújtott törvényben. Célszerűnek tartjuk egy adófizetési felső korlát bevezetését, annak mintájára és mértékében, ahogy ez a beszédalapú telefonálásra korábban elfogadott adótörvényben szerepel.

A képviselőcsoport kérte a kormányt, hogy a nemzetgazdasági miniszter a parlamenti vita megkezdése előtt egyeztessen a szolgáltató cégekkel az adófizetési felső korlát bevezetéséről. Szigorú intézkedéseket javaslunk, hogy a távközlési adót nem üzleti célú előfizetőkre semmilyen formában ne lehessen áthárítani. A magánszemélyek előfizetéseire jutó adót a távközlési szolgáltatóknak a saját profitjuk terhére kell megfizetni - írta az Origónak Rogán Antal.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Sok mindent nem tudunk még

Több kérdéset is feltettünk a minisztériumnak és Rogán Antalnak is. De nem kaptunk választ még a következőkre:

  • egy előfizetésen belül jutunk az internet és telefon szolgáltatáshoz is, akkor egy közös kalap alá eshet-e az adófizetési kötelezettség
  • vagy a két felső limit összeadódik-e. Tehát kétszer kell-e megfizetni.
  • minden szolgáltatást meg akarnak-e adóztatni. Az internet alapú tévékkel például könnyen össze lehet hozni több 100 gigabájt adatforgalmat is.