Rétvári: Az egészségügyre is több forrás jut 2015-ben

Vágólapra másolva!
Az egészségügy óriási lemaradásban van, amelyet be kell hoznia, ezért is biztosít a kormány a költségvetésen keresztül jövőre több forrást egyebek mellett a háziorvosi rendszerre, a kórházak adósságállományának csökkentésére és a rezidensek ösztöndíjprogramjára is – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön közzétett 2015-ös költségvetési javaslat szerint az egészségügy is olyan terület, amely több pénzből gazdálkodhat jövőre. „Tovább szeretnék folytatni a korábbi években elkezdett bérfejlesztést az egészségügyi dolgozók számára” – jelentette ki Rétvári Bence.

Az ennek alapját biztosító egészségügyi termékdíj – közismertebb nevén a chipsadó – szintén szerepel a jövő évi költségvetésben.

Módosítókról szavaznak hétfőn

A képviselők az 2015-ös költségvetés tárgyalása előtt még az idei büdzsé módosításáról vitatkozhatnak az Országgyűlés jövő heti, egynapos ülésén.

A kabinet egyebek mellett az Antenna Hungária Zrt. és a Magyar Gáz Tranzit Zrt. állami tulajdonba vétele, továbbá az AVE Magyarország Kft. és a Főgáz Zrt. megvásárlásának tőkeemelés útján történő finanszírozásának megteremtését kéri, amelyek együttesen 152 milliárd forintos kiadást jelentenek.

A kormány ugyanakkor előterjesztésében jelzi, a változtatások nem veszélyeztetik a 2,9 százalékos költségvetési hiánycél betartását.