Érettségivel is lehet 350 ezer forintot keresni

e-útdíj, kamionos forgalom, illusztráció, torlódás az M0-ás körgyűrűn
Torlódás az M0-áson (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Érettségivel vagy szakközépiskolai végzettséggel is lehet havi 200 ezer forint fölött keresni – derül ki a Fizetések.hu felméréséből. Hó végén a legtöbb pénzt a programozók viszik haza, őket követik a mozdonyvezetők, de a kamionosok fizetése is havi 260 ezer forint körül van. 
Vágólapra másolva!

A legtöbb szülő és diák számára a diploma jelenti a biztos megélhetést és a sikeres karrierépítési lehetőségeket, ezért sokan a felsőoktatás felé veszik az irányt. Állást találni és jól keresni azonban diploma nélkül is lehet – derül ki egy friss felmérésből.

A mozdonyvezetéshez elég az érettségi is Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Workania.hu internetes állásportál adatbázisában megjelenő hirdetések 25 százalékához ugyanis elég az érettségi, 7,5 százalékához pedig a szakközépiskolai végzettség.

A kamionosok is jól keresnek

Az érettségivel rendelkező munkavállalók programozóként kereshetik a legtöbbet, ebben a pozícióban a bruttó átlagfizetés 391 900 forint, és nem minden esetben szükséges hozzá diploma.

A második helyen a mozdonyvezetők vannak, az ő átlagbérük 310 400 forint, míg a dobogó harmadik fokán az értékesítők állnak, havi bruttó 285 600 forintos átlaggal.

Diploma nélkül is lehet 250 ezer forintot keresni havonta Forrás: MTI/Manek Attila

Az építésvezetőknek, office managereknek és légiutas-kísérőknek sem kell diploma a munkavégzéshez, mindhárom pozícióban átlag 280 ezer forintot lehet keresni adózás előtt.

A kamionsofőrök átlaga havi 265 ezer, hasonlóan a call-center vezetőké. Raktárvezetőként akár a felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül is elhelyezkedhetünk havi 250 ezer forintos átlagbérrel. Megfelelő középfokú képesítéssel több mint 200 ezer forintot kereshetünk szerviztechnikusként, és CNC-programozóként is 212 ezer forint az átlagbér.