Hamarabb kap nyugdíjat, aki folyószámlára kéri

nyugdíjas nyugdíj
Tárkány, 2012. november 16. Postás kézbesíti egy idős nő nyugdíját Tárkányban 2012. november 16-án. A Komárom-Esztergom megyei községben időközi választást tartanak november 25-én, a polgármesteri székért 3 jelölt indul. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
2015-ben a postások december kivételével a hónap második felében viszik ki a nyugdíjakat.
Vágólapra másolva!

Fontos levelet kapnak novemberben a nyugdíjasok. A Magyar Posta a nyugellátási utalványok kézbesítését, a Nyugdíjfolyósító Igazgatósággal (Nyufig) kötött megállapodásban rögzítettek szerint ütemezetten végzi – mondta az Origónak Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta szóvivője. Ez a levél tartalmazza, hogy 2015-ben mikor hozza a postás a nyugdíjat.

Később kapja meg a nyugdíját, akinek a postás viszi. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Magyar Postától kapott tájékoztatás szerint 2015-ben januártól novemberig a hónap második felében érkezik a nyugdíj, decemberben viszont már hó elején csönget a postás.

2015-ben ekkor utalják a nyugdíjakat
Hónap Banki jóváhagyás
Január 12. hétfő
Február 12. csütörtök
Március 12. csütörtök
Április 10. péntek
Május 12. péntek
Június 12. péntek
Július 10. péntek
Augusztus 12. szerda
Szeptember 11. péntek
Október 12. hétfő
November 12. csütörtök
December 2. szerda

Azok a nyugdíjasok, akik bankszámlára kérik a nyugellátásukat, valamivel korábban hozzáférhetnek a nyugdíjukhoz, mint akiknek a postás viszi ki. 2015. január és november között 10-e és 12-e között utalják a pénzt. Decemberben pedig már 2-án rajta lesz a bankszámlán a járandóság.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tájékoztatása szerint kicsivel több, mint a nyugdíjasok fele folyószámlára kéri a pénzét. A postás érkezését a nyugdíjasok 48,53 százaléka várja.