11,2 helyett 40 milliárdot kap a győri Audi

Miután a világ legnagyobb motorgyárává nőtte ki magát, kabrióoffenzívát indított a győri Audi-bázis: az A3 után a TT nyitott változata is teljes egészében itt készül. -  További képekért a gyárból kattintson!
Miután a világ legnagyobb motorgyárává nőtte ki magát, kabrióoffenzívát indított a győri Audi-bázis: az A3 után a TT nyitott változata is teljes egészében itt készül. - További képekért a gyárból kattintson!
Vágólapra másolva!
Elismerte a nemzetgazdasági tárca, hogy a korábban közölt 11,2 milliárd helyett valójában 40 milliárd forinttal támogatja az állam az Audi győri gyárberuházását.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság július elején jelentette be, részletes vizsgálatot kezdeményezett annak megállapítására, hogy az Audi győri autógyárának bővítéséhez adott magyar állami támogatás a szabályoknak megfelelő-e. A vizsgálatot a bizottság az Audi tulajdonosának, a Volkswagen-csoportnak a nagy piaci részesedésével és a beruházás méretével indokolta.

Forrás: Origo

Az uniós testület elsősorban arra kíváncsi, milyen hatással lesz a beruházás a régiós fejlődésre, illetve hogy feltétlenül szükséges-e az állami támogatás a fejlesztés megvalósulásához.

A teljes cikket itt találja: mno.hu.