Nem merünk szólni a túlórapénzért

Loffice, Közösségi iroda, networking szolgáltatás
Közösségi iroda a Loffice-ban. A networking a szolgáltatás része.
Vágólapra másolva!
A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók felének többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó pluszjuttatásokat.
Vágólapra másolva!

A megkérdezettek 29 százaléka arról számolt be, hogy legalább havi, 23 százaléka pedig arról, hogy heti rendszerességgel dolgozik többet hivatalos munkaidejénél. Ráadásul a felmérést kitöltők 74 százaléka még sosem jelezte felettesének, ha többletmunkát vállalt - írja a Profession.hu kutatása.

A férfiak többet túlóráznak

A felmérés szerint a hivatalos munkaidejükön túl legtöbbet dolgozók 35 százaléka férfi, 57 százaléka alacsony képzettségű, 32 százaléka vidéken él.

Nem merünk szólni, hogy a túlórát fizessék ki Forrás: Loffice


A felmérés a túlórák vállalásának okaira is választ keresett. A megkérdezettek 10 százaléka a többletkereseti lehetőséget, 35 százaléka a "túl sok munkát", 8 százalékuk pedig a "mások helyett is dolgozni kell" opciót jelölte be. Szintén ennél a kérdésnél a munkavállalók 7 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a munkaadó elvárja a túlórát, 3 százalékuk pedig a munkamániát jelölte meg.

Plusz ember kellene

A válaszadók szerint úgy lehetne csökkenteni a túlórák számát, ha a munkáltató plusz embert venne fel, 26 százalékuk pedig a magasabb fizetésekben látja a helyzet normalizálódásának kulcsát.