Rekordadósságot halmoztak fel az intézmények

egészségügy korterem folyosó kórház
Nagykanizsa, 2013. január 11. A Kanizsai Dorottya Kórház szülészeti osztályán egy nővér sétál a folyosón Nagykanizsány 2013. január 11-én. Az egészségügyi intézmény az Év kórháza-díj szavazáson az infrastruktúra kategóriában lett győztes. A Házipatika.com által nyolc éve alapított Év kórháza-díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek egy két hónapon át tartó internetes szavazáson, amelyen az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket értékelték. Öt kategóriában szavazhatott a közönség. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A legtöbb kifizetetlen számlája a kórházaknak és az iskoláknak van.
Vágólapra másolva!

Év végére újabb csúcsot döntve meghaladhatja a 100 milliárd forintot a költségvetési intézmények éves átlagos adóssága - írja a Világgazdaság.

A lap írása szerint a költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege egy hónap alatt majdnem 8 milliárd forinttal nőtt, október végére meghaladta a 118 milliárd forintot a Magyar Államkincstár adatai alapján.

A kórházak is hatalmas adósságtengert tolnak maguk előtt Forrás: MTI/Varga György



A legtöbb, 82 milliárd forintot is meghaladó kifizetetlen számlát, ezzel a tartozások majdnem 70 százalékát kórházak, iskolák, kulturális intézmények tolják maguk előtt, a legnagyobb adósságterhet továbbra is a kórházak viselik, tartozásuk az előző havi 68,8 milliárd forintról 70,1 milliárd forintra nőtt - számol be a gazdasági napilap.