Mégsem építik a horvát határig az M6-ost

Vágólapra másolva!
Mégsem építik meg az M60-as autópálya utolsó, Horvátországba tartó szakaszát. A döntés hirtelen jöhetett, szeptemberben Lázár János még hatalmas sztrádaprogramot jelentett be.
Vágólapra másolva!

A Bama.hu-n, a Magyar Közlöny nyomán jelent meg a közlés, hogy visszavonták a Baranya megyei közlekedésfejlesztés aktuális feladatairól szóló, tavaly kelt kormányhatározatot. A visszavont határozat szerint a most Pécsig futó M60-as autópályát meghosszabbították volna a magyar-horvát határig, és a Dráván egy új hidat építettek volna. Szintén tervben volt az M6-os Bóly és Ivándárda közötti, huszonkét és fél kilométeres szakaszának megépítése, utóbbi szintén nem valósul meg, az adott szakaszon csak egy kétszer egy sávos autóút épül majd, nem autópálya.

Szeptember végén Lázár János még arról beszélt, hogy EU-s forrásokból sztrádaprogramot indítanak, amely Baranya megyét is érinti majd. A terv októberben tovább körvonalazódott, ekkor Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt nyilatkozta, hogy 2018-ig megépül az M6-os autópályának a horvát határig vezető szakasza. A beruházásról kormányhatározat is született, eszerint az autópálya 120–150 milliárd forintból épült volna.