Nem érinti az MVM stratégiáját a Déli Áramlat leállítása

Putyin Déli Áramlat Fekete-tenger címlapi
Russia’s Prime Minister Vladimir Putin signs an autograph on a natural gas pipeline Sakhalin-Khabarovsk-Vladivostok in the Russian Far East city of Vladivostok on September 8, 2011, during the pipeline's launch ceremony. AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI POOL/ ALEXEY DRUZHININ
Vágólapra másolva!
Továbbra is a működési hatékonyság növelése a cél.
Vágólapra másolva!

Ahogy ismert: Putyin minap bejelentette, hogy nem fogják megépíteni a Déli Áramlat gázvezetéket. Ez azonban nem érinti az MVM hosszú távú terveit a cég vezetői nyilatkozata szerint.

Harmati György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. stratégiai igazgatója kifejtette, hogy a Déli Áramlat segítette volna a hazai gáztározók direkt kihasználását. Vagyis szerinte a vezeték megépítésével több gázt tárolhattak volna nálunk az oroszok, amiért fizettek is volna.

Putyin egy vezetéket szignóz Forrás: AFP/Dmitry Astakhov

Ezen kívül azonban semmi nem változik. Elmondása szerint a cégnek továbbra is célja az értékteremtő és fenntartható növekedés biztosítása, a működési hatékonyság növelése. A működési hatékonyság növeléséhez tartozik az üzleti portfolió optimalizálása, a szervezet fejlesztése, az üzletágak közötti szinergiák kiaknázása, a gazdálkodás tudatossága, a megfelelő humánerőforrás fenntartása.