Óránként négy cég szűnik meg Magyarországon

Vágólapra másolva!
Óránként négy cég szűnik meg Magyarországon - mondta Csorbai Hajnalka, az Opten céginformációs vállalat igazgatója. Novemberben több mint 4000 vállalat szűnt meg.
Vágólapra másolva!

Magyarországon jelenleg közel egymillió vállalkozás létezik, azonban a nagy részük pár éven belül bedől – mondta Csorbai Hajnalka, az Opten igazgatója a Világgazdaság „Vállalati finanszírozás 2014” című konferenciáján. Ahogy a hírportál beszámolt róla, az igazgató szerint minden 28. céget az alapítástól számított egy éven belül felszámolnak, de az összes cég egyharmadát öt éven belül megszüntetik. Annak ellenére, hogy az újonnan alapított cégek 77 százaléka már létező cégekhez kapcsolódik, illetve olyan személyek tulajdonaként, olyan címekre jelentették be őket, akiknek már vannak cégeik.

Ehhez kapcsolódva említette azt is, hogy rendkívül sok ingatlan működik cégtemetőként: az Opten 138 olyan címről tud, ahova jelenleg 50-nél több felszámolás alatt álló, vagy már megszűnt céget jelentettek be.

Csorbai Hajnalka szerint nyugodtad törölni is lehetne a magyarországi cégek jó részét. „Azt, hogy az innovációs tevékenységet folytató hazai vállalkozások arányát az uniós szinthez közelítsük, úgy is el lehetne érni, hogy az egyharmadát törlik a cégeknek” – mondta.