Magyarok a munkáról: fizessen jól, nem baj, ha unalmas

Vágólapra másolva!
A munkahelyek megbízhatósága és stabilitása a legfontosabb szempont a magyar alkalmazottak számára - derül ki a Decoding Global Talent kutatás magyar partnere, a Profession.hu online álláskereső portál eredményeiből.
Vágólapra másolva!

A biztonság 9,59 pontot kapott azon a tízes skálán, amelyben a portál által 5144 megkérdezett ember a munkahely megítélése során szóba jövő szempontokat értékelte. A munkahellyel szemben támasztott általános elvárások leginkább az ukrán munkavállalók preferenciáihoz hasonlítanak, de a munkahely megbízhatósága egyik környező országban sem fontos annyira, mint Magyarországon.

Megfelelő elismerés, fix fizetés

A válaszadók számára a második legfontosabb szempont, hogy megfelelő elismerést kapjanak a munkáért, míg a vonzó fix fizetés csak harmadik helyet szerezte meg a listán. A felmérés szerint a szomszédos országok többségénél a pozitív visszajelzés első helyre került és szinte mindenhol benne van az első három legfontosabb elvárásban.

Nem fontos a fejlődés és a tanulás

A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlődési lehetőség, amit a magyar válaszadók nem soroltak az első 10 legfontosabb szempont közé. Az osztrák és a cseh megkérdezettek pedig érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára a kilencedik legfontosabb tényező volt.

A vonzó fizetés a lényeg

A kutatás a különböző kompenzációk fontosságát vizsgálva megállapította, hogy a magyar válaszadók a vonzó fizetést tartják a legfontosabbnak, ezt követi a fizetett szabadnapok mennyisége, majd pedig a különféle biztosítási csomagok, legutolsó helyen pedig a vállalati autó szerepel a listán.