Mától változik a vasúti menetrend

Vágólapra másolva!
A MÁV szerint rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemzi az új menetrendet, amelyről a társaságok honlapján és a nagyobb állomásokon lehet tájékozódni.
Vágólapra másolva!

A MÁV korábbi tájékoztatása szerint a Hosszú lépés nevű vonattal elsősorban a fővárosban tanulók számára lesz gyorsabb a közlekedés. Szeged és Budapest között december 14-től már naponta tizenhat InterCity vonatpár közlekedik, és új közvetlen járatok indulnak a keleti országrész és az osztrák főváros között.

Újabb közvetlen nemzetközi vonat jár Budapest és Hamburg között, és újra közlekedik közvetlen vonat Szófiába (Serdica) és Ljubljanába (Citadella EC) is. A magyar és a szerb főváros között biztosít új kapcsolatot az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonatpár, amely a nyári szezonban hetente egyszer közvetlen eljutási lehetőséget nyújt Thesszalonikibe is.

A könnyebb tájékozódást az elővárosi vonalakon tavaly bevezetett viszonylatszámozás kiterjesztése segíti, és jövőre még több, korszerű, kényelmes elővárosi motorvonat áll forgalomba.