Rogán: Nem volt ingatlanpanama a Belvárosban

Rogán Antal Budapest, 2014. november 4.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a képviselőcsoport ülése után Budapesten, a Képviselői Irodaházban 2014. november 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2014. november 4. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a képviselőcsoport ülése után Budapesten, a Képviselői Irodaházban 2014. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A DK feljelentést tett a belvárosi ingatlaneladások miatt. Rogán Antal szerint politikai hátsó szándékból vádaskodnak, az ő személye miatt támadják a kerületet. Feljelentést tett a DK ellen.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kész arra, hogy a bíróság előtt is megvédje a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzatot a "nyilvánvaló rágalmakkal" szemben. A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ki kell vizsgálni a fővárosi V. kerületi "ingatlanpanamát". Az ellenzéki párt ezzel kapcsolatban már feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. "A Demokratikus Koalíció ellen már pert indítottam, most ugyanezeket a rágalmakat ismétlik tovább. Készen állok arra, hogy a bíróság előtt is megvédjem Belváros önkormányzatát a nyilvánvaló rágalmakkal szemben" - reagált Rogán Antal.

Politikai hátsó szándék

Rogán Antal szerint a belvárosi önkormányzatot azóta támadják, amióta ő a Fidesz frakcióvezetője. "A politikai hátsó szándék, a mindenáron való lejáratás kísérlete nyilvánvaló, mondhatni, kilóg a lóláb a lejárató közlemények és cikkek mögül" - írta Rogán Antal, hozzátéve, hogy ennek "ékes példája", amikor megpróbálták összemosni a nevét az alvilággal, és miután pereket indított emiatt, "Portik Tamás rokonai egy csapásra átváltoztak Habony Árpád rokonaivá".

Politikai hátsó szándékból támadják a Belvárost, mondja Rogán Antal Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Áron alul

Varju László, a DK elnökségének tagja korábban azt mondta, hogy Rogán Antal belvárosi expolgármester "egy Portik Tamás érdekeltségi körébe tartozó cégnek adott el 54,2 millió forintért egy becslések szerint 127 milliót érő ingatlant a Károly körúton",ebben a konkrét ügyben tettek feljelentést. A belvárosi önkormányzat az elmúlt évek alatt több mint kétszáz ingatlant adott el áron alul, állítja Varju László, úgy, hogy néhány havi bérlet után kedvezményes áron megvehették a bérlők az épületet, épületrészt. Ezzel szerinte mintegy 4 milliárd forint kárt okoztak.