Börtönt kapott a csaló pap

A fegyveres rablásért elítélt Medveczki Zsolt „Medve” a december elsejétől hallható Rács FM börtönrádió reggeli műsorának szerkesztője felvételt készít a Váci Fegyház és Börtönben. A rádiós szakkör célja, hogy a rabok aktív közreműködésével olyan belső információs fórum jöjjön létre, amely segíti a fegyintézeti életet, valamint a szabadulás utáni visszailleszkedést.
Vágólapra másolva!
Két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott Wolf Gyula katolikus pap, a Pécsi Egyházmegye vagyonkezelője. A másodfokú ítélet nem jogerős. A per a Kúrián folytatódik. Az ítélőtábla költségvetési csalásban, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésben és hamis magánokirat felhasználásában mondta ki bűnösnek Wolf Gyulát.
Vágólapra másolva!

A vádlottat első fokon a Pécsi Törvényszék bűnösnek mondta ki adócsalás elkövetése miatt is, de az ítélőtábla felmentő ítéletet hozott ezzel kapcsolatban. Emiatt az első fokon kiszabott három év tíz hónapos börtönbüntetést csökkentették másodfokon két év tíz hónap letöltendő szabadságvesztésre. A másodfokú ítélet ellen fellebbezett az ügyész és Wolf Gyula jogi képviselője is, így az eljárás a Kúrián folytatódik.

89 millió forintot kaptak illetéktelenek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

89 milliós kölcsönt adott illetékteleneknek

A pécsi egyházmegyei botrány kapcsán hűtlen kezeléssel, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, adócsalással és a számvitel rendjének megsértésével vádolt Wolf Gyula pere 2013. januárban kezdődött. A vádirat szerint az egyházmegye 2010-ben menesztett vagyonkezelője felelős többek között azért, hogy munkáltatói kölcsön címén 89 millió forintot fizetett ki az egyházmegye olyan személyeknek is, akik nem álltak alkalmazásban – írja a bama.hu.