Kitolták a hűtőgépcsere-pályázat határidejét

Vágólapra másolva!
És több pénzt lehet elnyerni.
Vágólapra másolva!

Módosult a hűtő- és fagyasztócsere-program pályázati kiírása: további 107 millió forinttal támogatja az állam a régi, energiafaló hűtőgépek és fagyasztók cseréjét, a beadási határidő 2015. február 15-ig tart, közölte a CECED Magyarország Háztartásigép-gyártó és -forgalmazó Érdekérvényesítő és -képviselő Egyesülés. A pályázatra fordítható összeg összesen 795 237 000 forintra nőtt, a pályázatonkénti támogatás maximális értéke 5000 forinttal emelkedett. Az emelt összeg az A+ energiaosztályú készülékeknél maximum 30 000 forint, míg az A++ és A+++ energiaosztályú készülékeknél 40 000 forint támogatás jár.

Visszamenőleges hatály

A már benyújtott pályázatokra is érvényes ez a módosítás, így azok a pályázók, akik december 29-e előtt nyújtották be a pályázatukat, jóváhagyás esetén az emelt támogatási összeget fogják megkapni, áll a közleményben.

Eredetileg nyugdíjasoknak

A pályázatot eredetileg a nyugdíjasok és nagycsaládosok részére hirdették meg, de a tárca a pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosította a pályázati feltételeket, és minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély számára lehetővé tette a programban való részvételt. A nyertes pályázók a boltban a támogatás összegével csökkentett vételáron vásárolhatják meg az új gépet.