Útdíj: hibásnak tűnik a kormány térképe

m0,
Vágólapra másolva!
Újpest polgármestere a kormány honlapjára feltöltött térképekből próbálta kibogarászni, honnantól ingyenes a Megyeri híd. Egy olyan csomópontra lett figyelmes, ami a valóságban nem is létezik.
Vágólapra másolva!

Wintermantel Zsolt az M0-74-es csomópontot kereste a Google térképén, azonban nem találta. Pedig a kormány által kiadott térképeken tényleg látható ilyen csomópont:

Wintermantel Zsolt hiába kereste Forrás: Kormany.hu, Origo

Újpest polgármestere a Facebookon azt írta: „De vajon melyik az M0-74-es csomópont, ameddig ingyenes a Megyeri híd? Az első pont, ahol le lehet jönni, az a 75-ös!”

75-ös csomópont van, 74-es nincs

A Magyar Közlöny szerint nem kell használati díjat fizetni a körgyűrű 11-es számú főút és 2-es számú főút közti szakaszán. Ez utóbbit nézhették el a térképkészítők, hiszen a 2-esre valóban le lehet hajtani az M0-sról a 75-ös csomópontnál.

Ebből lett a 74-es csomópont? Forrás: Google Maps

Forgalomnövekedést okozhat

Wintermantel Zsolt szerint a fizetős M0-st elkerülők is forgalomnövekedést okozhatnak a külső kerületek haránt irányú útjain. A Fideszes polgármester a Facebookon azt írta: „A forgalomátrendeződés mértéke a kérdés, azt azonban most nem lehet megmondani, hogy ez milyen és mekkora lesz. Éppen ezért kérte Tarlós István a próbaévet a végleges bevezetés előtt.”

Újpest polgármestere úgy látja, az biztos, hogy sokan jól járnak. „Gondolom, arra számol a kormány, hogy akik eddig nem vették meg az éves matricát pár km-ért, azok most a megyeit meg fogják” – írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt.