Orbán Viktor úgy vezeti az országot, mint egy focicsapatot

Vágólapra másolva!
Írja a Die Welt.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor úgy vezeti az országot, mint egy labdarúgó-csapatot, és a pályán elsajátított módszereket használja a politikában: "taktika kidolgozása, az ellenfél megfigyelése, rugalmas átrendeződés, fegyelem, nyomásgyakorlás, kontrázás, gól" - írja Boris Kalnoky a Die Welt konzervatív német lapban Az ő faluja, az ő stadionja címmel megjelent cikkében.

Kétszer akkora, mint a lakosság

Boris Kalnoky részletesen bemutatja Orbán Viktor származását, felcsúti gyerekkorát, foci iránti szenvedélyét valamint a felcsúti stadion és akadémia történetét. Emlékeztet arra, hogy a stadion befogadóképessége majdnem kétszer akkora, mint Felcsút lakossága. A cikk szerint Orbán Viktor politikáját alapvetően vidéki neveltetése és a fociközpontú mentalitás határozzák meg.

Nacionalista hangot üt meg

A Gazeta Wyborcza lengyel balliberális napilap Orbán Viktornak a M1 közszolgálati tévécsatornában elhangzott, a bevándorlással kapcsolatos nyilatkozatát úgy kommentálta, hogy a magyar miniszterelnök etnikailag homogén államot akar. Michal Kokot, a lap szerkesztője a kommentár címében úgy értelmezi Orbán szavait, hogy Budapest a párizsi vérengzés után "nacionalista hangot üt meg".