Kikerültek az MNB honlapjára a forintosítás dokumentumai

Nem ér majd semmit a betétbe tett pénzünk, bankbetét, kamattartás, jegybank, forint, bankjegy, készpénz
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Elérhetők a Magyar Nemzeti Bank honlapján a devizahitelek forintosításával kapcsolatos dokumentumok, mondta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.
Vágólapra másolva!

A jegybank által alkalmazni javasolt nyomtatványokat, mintaszövegeket – szerkeszthető formában – és az elszámolással összefüggő egyéb, a pénzügyi intézményeket érintő információkat január 15-ig kell közzétenni az MNB honlapján. Az „Elszámolási és forintosítási információk” címmel megjelent dokumentumok ezen a linken érhetőek el.

Határidők

A felsorolt információkat a pénzügyi intézményeknek a honlapjukon és az ügyfélszolgálatukon január 22-ig kell közzétenniük. A korábban végtörlesztett ügyfelek elszámolási igényének előterjesztésére szolgáló mintakérelmet az MNB február 16-ig, a pénzügyi intézmény pedig legkésőbb február 23-ig teszi közzé.
A hitelfelvevők kérhetik a devizahitelük forintosításának a mellőzését. Az ennek kezdeményezésére szolgáló mintakérelmet január 22-ig kell közzétennie a pénzügyi szolgáltatónak a honlapján és az ügyfélszolgálatán is.