Újabb fideszes polgármester tiltakozik az útdíj ellen

Vágólapra másolva!
Kezdeményezni fogja az M35-ös autópálya a 4-es főút csomópontjától az ondódi lehajtóig húzódó, 2,5 kilométeres szakaszának díjmentessé tételét Papp László, Debrecen fideszes polgármestere.
Vágólapra másolva!

Papp László az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a debrecenieket különösen hátrányosan érinti az új útdíjrendszer, hiszen az M35-ös autópálya teljes, Debrecent elkerülő szakasza az út mellett futó kollektorutak kivételével díjkötelessé vált.

A városba irányíthatja a forgalmat

A megyei matrica bevezetése Papp szerint részben előnyös, részben hátrányos Debrecen számára. A város északi részén élők számára olcsóbb lesz az autópályahasználat, viszont a 4-es főúton, Hajdúszoboszló irányából érkezők nem tudják díjmentesen használni az elkerülő utat, mivel az M35-ös autópályának a 4-es főút csomópontja és az ondódi lehajtó közötti 2,5 kilométer hosszúságú szakasza is fizetős lett. Szerinte ez azt eredményezheti, hogy a forgalom a 4-es főútnak a városon átmenő szakaszára terelődik, ami számos negatív hatással járna.

Az ellenzék is tiltakozik

"Debrecen képviseletében kezdeményezem a Kormánynál, hogy az M35 jelű gyorsforgalmi út - 4. számú főút csomópontja és a kollektorpályákkal elérhető ondódi körforgalom közötti szakasz kerüljön ki a díjfizetési kötelezettség hatálya alól. Ennek elfogadása esetén a teljes Debrecent elkerülő úthálózat díjmentesen használható lenne a kollektorpályák bevonásával" - írta a fentiek miatt közleményében a polgármester.

Debrecenben az ellenzék is tiltakozott az útdíj ellen, kora délután az MSZP helyi szervezete tüntetett, követelve, hogy töröljék el a város elkerülő útjainak 4-es főútvonal felől érkezők útdíjait.