Rogán: 2018–20-ra jöhetne az euró

Vágólapra másolva!
Rogán Antal az Országgyűlés gazdasági bizottsága elnökeként azt tervezi, hogy a következő hetekben meginvitálja az érdekképviseletek vezetőit a parlamentbe, és megkérdezi tőlük, a benzinár csökkenése miért nem jelentkezik a termékek, szolgáltatások árában.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Magyar Hírlap hétfői számában példaként említette, hogy miközben tetemesen csökkennek a benzinárak, a pékszövetség, amely korábban mindig panaszkodott, most hallgat. "Miért nem csökken a kenyér vagy a kifli ára? Vagy más szolgáltatásoké?"

2018–20-ra jöhetne az euró

Rogán Antal beszélt arról is, hogy reálisan 2018 és 2020 között kerülhet a magyar gazdaság, a magyar állam abba a helyzetbe, hogy dönthessen arról, bevezeti-e az eurót. Külön mérlegelés kérdése, hogy belépünk-e az euróövezetbe, ám ennek pénzügyi feltételei akkorra teljesíthetők lesznek – tette hozzá.

Orbán kitölti a ciklusát

A lap kérdését, mely szerint a baloldalon arról beszélnek, hogy 2017-ben Áder János után Orbán Viktort szeretnék államfővé választani, és kiterjesztenék a köztársasági elnök jogkörét, így félprezidenciális államformát vezetnének be, a politikus így kommentálta: "Ostobaság. Orbán Viktor volt a miniszterelnök-jelöltünk, őt választották az emberek, és ki fogja tölteni a ciklusát."