Az államhoz küldi smucig tagjait egy nyugdíjpénztár

MKB
Ilyen levelet kaptak az MKB nyugdíjpénztár ügyfelei
Vágólapra másolva!
Az állami kézbe került MKB Bankhoz tartozó nyugdíjpénztár inkább azt tanácsolja a tagjainak, hogy menjenek a tb-rendszerbe, ha nem akarják befizetni a havi 1000 forintos tagdíjat. A tagok ezzel a befizetéssel védhetik meg a pénztárat a megszűnéstől, de a hosszú távú működéshez még kellene 1500 forint támogatás is.
Vágólapra másolva!

Már több magánnyugdíjpénztár is elküldte a tagdíjbefizetésről szóló felszólításokat. Az új szabályok szerint, ha a tagság 70 százalékánál kevesebb fizeti be, akkor lehúzhatják a rolót. Épp ezért azt tanácsolja a MKB Nyugdíjpénztár az ügyfeleinek, hogy inkább lépjenek át a tb-rendszerbe, ha nem akarnak fizetni.

1000 forint még nem elég

Tavaly változtattak a magánnyugdíjpénztárak szabályozásán, így mostantól csak azok a nyugdíjpénztárak működhetnek tovább, amelyek tagságának legalább 70 százaléka fizet tagdíjat.

Ilyen levelet kaptak az MKB nyugdíjpénztár ügyfelei Forrás: Origo

De a pénztár még akkor sincs teljes biztonságban, ha mindenki befizeti a tagdíjat, hiszen ezeknek csak egy töredékét használhatja fel a saját működésének finanszírozására. Épp ezért még 1000 forint támogatást kér az MKB Nyugdíjpénztár, de a levélből az is kiderül, hogy hosszú távon inkább 1500 forintra lenne szükség.

A tagdíjat igen, a támogatást nem kaphatják vissza az ügyfelek

A pénztár arra is felhívja a figyelmet, hogy a tagdíj és annak a hozamai is visszajárnak majd a tagoknak, ha esetleg mégis az állami rendszerbe vinnék megtakarításaikat. Ez azonban nem vonatkozik a támogatásokra, amelyek befizetése egyébként nem kötelező.

A befizetéseket a levélben is megadott számlaszámra várja a pénztár. Érdemes figyelni rá, hogy a két különböző jogcímen befizetett pénzeket más-más számlára kell küldeni.