Kivonul a Baumax Magyarországról

Baumax
Budapest, 2011. július 29. Bevásárlóközpont a főváros XVII. kerületében, előtérben a Baumax áruháza. MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Vágólapra másolva!
A nehéz gazdasági körülmények miatt a Baumax minden erejét három másik országra összpontosítja. Az áruházlánc 2015 második negyedévében kivonul Magyarországról.
Vágólapra másolva!

A Baumax közleménye szerint a 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, amelynek kidolgozása folyamatban van.

Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta: "mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk, és

A vasárnapi zárva tartás is betehet a barkácsáruháznak Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A tájékoztatás szerint a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, a cseh és a szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat akarja új értékesítési koncepcióra átállítani.

Vasárnap is szeretünk csempét válogatni

A vasárnapi zárva tartás a barkácsáruházakat is érzékenyen érintheti, hiszen az építkezőknek, felújítóknak leginkább a hétvégén van idejük elmenni csempét nézni vagy festéket választani a szoba falára.

Szavazzon!

Ön szerint miért vonul ki a Baumax?

A barkácspiac 2007 óta válságban van – mondta Vámos György az Origónak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a Bricostore 2012-es kivonulása már intő jel volt. A barkácspiac a lakáspiaccal kéz a kézben jár – tette hozzá a szakember. Magyarországon nem költenek annyit felújításra, mint korábban, hiszen a lakáspiac még csak éledezik. Leült a lakásépítés és a lakásfelújítás is.

A dolgozók már felkészültek

A dolgozók azt mondták az Origónak, hetek óta arra számítanak, hogy bejelentik valamelyik áruház bezárását. Ehhez képest csak annyi lehetett nekik újdonság, hogy végül egy egység sem marad idehaza. Erről a dolgozókat is csak szerda délután értesítették.