Nagyot nőhet a brit életszínvonal jövőre

milyen problémáik vannak a gazdagoknak (nyilván életük nem felhőtlen, és nem lehetnek boldogok, mert pl sose tudják, hogy őket szeretik-e vagy a pénzüket.)
A picture taken on June 15, 2011, shows a room of the luxury hotel "Hotel du Palais" in Biarritz, Southwestern France. This hotel became on May 5, 2011 one of the eight deluxe French hotels crowned with the rare distinction of "palace" status, a new industry classification for luxury that goes beyond a mere five stars. French tourism authorities said the rank recognised "French-style excellence" to boost the profile of the most chic hotels. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Hat százalék alá, több mint hat éve nem mért mélypontra csökkent az állástalanok aránya Nagy-Britanniában a brit statisztikai hivatal szerint. Eközben a reálbérek is nagyot emelkedtek. 
Vágólapra másolva!

Az statisztikai hivatal közölte, hogy a novemberrel zárult három hónapban átlagosan 5,8 százalékos volt a munkanélküliség. Az előző három hónapban még 6 százalék, az egy évvel korábbi szeptember-novemberi időszakban pedig még 7,1 százalék volt a munkanélküliek aránya Nagy-Britanniában.

A mostani ráta a 2008. június-augusztusi időszak óta a legalacsonyabb. Az alkalmazotti átlagbér 1,7 százalékkal nőtt, miközben az infláció 0,5 százalék. Tehát a reálbérek is egyre nagyobbak.

Gazdagodhatnak az angolok Forrás: AFP/Franck Fife

Elemzők szerint a brit infláció a következő hónapokban valószínűleg negatív tartományba süllyed a csökkenő élelmiszer- és energiahordozó-árak miatt. Szerintük a brit életszínvonal várhatóan jelentősen emelkedik 2015-ben.