40 új autót kapnak az állami vezetők

KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ személyautó Budapest, 2011. április 28.
Új Skoda Superb típusú személyautók állnak a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság garázsában. Mintegy hatszázmillió forint értékben 97 állami felsővezetői gépjárművet cserélnek le alapfelszereltsé
Budapest, 2011. április 28. Új Skoda Superb típusú személyautók állnak a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság garázsában. Mintegy hatszázmillió forint értékben 97 állami felsővezetői gépjárművet cserélnek le alapfelszereltségű Skoda Superb típusú autóra. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 40 különböző kategóriájú személygépkocsi beszerzését tervezi a kormányzat számára abból a 461,5 millió forintból, amelyet nemrégiben csoportosítottak át erre a célra, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a kormány január 20-i határozatában 461,5 millió forint átcsoportosítását rendelte el az NGM 2014. évi kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványából. A kormány logisztikai feladatait ellátó KEF az amortizálódott gépjárműpark cseréjének első ütemét valósítja meg közbeszerzési eljárással. A most beszerzendő gépkocsikat előreláthatóan a nyáron állítják üzembe, közölte az NGM.

Drága az elöregedett autók fenntartása

A tárca kifejti: az állami vezetők egy részének szolgálati gépjárművei elöregedtek, átlagosan 9-10 évesek, futásteljesítményük magas, átlagosan 260-400 ezer kilométer, ezért megnövekedtek az autók karbantartási, generáljellegű és váratlan meghibásodásból adódó javítási költségei. A ráfordítások mellett ezen autók további használata komoly üzemeltetési és üzembiztonsági problémákat is jelent, válaszolta a minisztérium az MTI-nek.