Mi is nagyot nyertünk az európai akción

Európai Központi Bank
Frankfurt, 2014. február 18. 2014. február 18-án közreadott kép az Európai Központi Bank új, épülő székházáról (j) a Majna-folyó partján Frankfurtban február 17-én este. (MTI/EPA/Boris Rössler)
Vágólapra másolva!
A magyar papírok is egyre népszerűbbek a befektetők között. Az Európai Központi Bank állampapír-vásárlási programjának bejelentése után nagyot estek az európai papírok hozamai. Ezt követik a magyar állampapírok is, hiszen nagyobb hozam reményében felénk fordultak a befektetők. 
Vágólapra másolva!

Egy évvel ezelőtt a tízéves állampapírpiaci hozamszint még 5,5 százalékon állt, de még tavaly év végén is 3,7 százalékos volt a hozam.

Nagy állampapírpiaci vásárlási programot jelentett be az Európai Központi Bank Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Mostanra viszont új történelmi mélységekbe, 2,84 százalékig süllyedt a hozam, ami az Európai Központi Bank csütörtöki döntésével hozható összefüggésbe - mondta az Origónak Sándor Dávid az Investor elemzője.

Forrás: Investor

A jegybank jelentős állampapírpiaci vásárlásokat jelentett be, ami az eurózóna országaiban szinte azonnal a hozamszintek esését váltotta ki. Mivel a magyar eszközök ezekhez a benchmarkokhoz képest még mindig vonzó hozammal kecsegtetnek, a befektetők itt is jelentős vásárlásokba kezdtek.