Lemásolták a NAV weboldalát

NAV, hamisítvány,
Így néz ki a hamisított NAV-oldal
Vágólapra másolva!
Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára, közölte az adóhivatal.
Vágólapra másolva!

A NAV szerint aki ezt használja, bajba kerülhet, mert az itt közzétett nyomtatványok, az itt olvasható információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a „nav” mellett nem szerepel a „gov.hu” tartomány megnevezése, közölte a NAV.

A hivatalos oldalon nincs reklám

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt „gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja ezen vagy ezen a linken keresztül érhető el.

Így néz ki a hamisított NAV-oldal Forrás: Origo

A fenti képen is jól látható: tényleg csak annyi a különbség a két weboldal között, hogy a hamis weblapon vannak hirdetések, szemben a NAV hivatalos honlapjával. Ügyet intézni nem lehet, de a legfrissebb hírek ugyanúgy megtalálhatóak a hamis oldalon is, mint ahogy a hivatalos portálon. Több link különböző reklámokra irányítja az olvasót.

Nem vállalnak felelősséget

A NAV bármely más, az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért nem vállal felelősséget, írja közleményében az adóhivatal.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a jogi intézkedéseket.