Hadházy Ákos feljelenti az Országos Roma Önkormányzatot

Vágólapra másolva!
Elherdálja a kormány az uniós támogatásokat az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint. Hadházy Ákos példaként az Országos Roma Önkormányzatot említette, akik 300 millió forintot kaptak a romák munkavállalásának támogatására, amelyet szerinte "a semmire" költöttek el.
Vágólapra másolva!

A Hadházy által említett, a romák és a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását segítendő Híd a munka világába nevű program 5 milliárd forint EU-s támogatást kapott, ebből 600 millió forintot kapott az Országos Roma Önkormányzat a romák munkavállalásának támogatására.

29 millió autóbérlésre

Ebből az ORŐ eddig 300 millió forintot költött el, ennek felhasználást Hadházy ggályosnak, sőt, "kirívóan korrupciógyanúsnak" találta. Példaként említette, hogy a felhasználás során csaknem 29 millió forintot költöttek autóbérlésekre, 31 millió forintból vásároltak irodabútort, és további 26 milliót költöttek a központi irodájuk felújítására. Szintén 31 millió forintbót fordítottak a toborzás módjának meghatározását célzó tanulmányokra. Hadházy szerint hiába költötték már el a kapott összeg felét, még egyetlen ember munkába állását sem segítették elő általa.

Feljelentést tesz

Hadházy Ákos az ügyben feljelentést tesz, mivel szerinte: "a kormány ugyan létező problémákra alkot programokat és rendel azokhoz uniós forrásokat, a megoldásból azonban egy dolog érdekli, az, hogy hogyan lehet ezen problémák ürügyén pénzeket kiszervezni a rendszerből”.

Az ügyben megkerestük az ORÖ elnökségét, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak a kérdésünkre. A válasz megérkezése esetén a cikket frissítjük.