Több osztrák plébánost is kirabolt két gödöllői férfi

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek két gödöllői férfi ellen, akik osztrák falvakba jártak át, ahol plábánosoktól raboltak vagy csaltak ki pénzt.
Vágólapra másolva!

Gyugyi Csilla, a Gödöllői Járási Ügyészség szóvivője elmondta: az egyik vádlott eredetileg koldulni járt az ausztriai Pöndorfba, ahol a helyi plébánosától más-más ürüggyel kért és kapott pénzt. 2012 szeptemberében a férfi egy társával újra becsengetett a parókiára, ezúttal kórházi kezelésre hivatkozva kért 100 eurót. Miután a plébános nem akart fizetni, az elkövetők benyomultak a paplakba, és megfenyegették áldozatukat, aki ijedtében 120 eurót adott át támadóinak.

Rablás, lopás

A vádlottak egyike még ugyanebben az évben egy Maria Laach am Jauerling nevű falu plébániáján is többször megfordult, októberben be is törtek a plébános irodájában, ahonnan 700 eurót raboltak el. A betörést az egyik falubeli is észrevette, és értesítette a biztonságiakat, végül napokkal később az osztrák rendőrség kerítette őket kézre.

Az elkövetőket az osztrák hatóságoktól átvett büntetőeljárás keretében Magyarországon vonják felelősségre, ahol rablás és lopás miatt indul ellenük eljárás.