Rogán: A devizahitelesek februártól érezhetik a forintosítás hatását

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint február elseje rendkívül fontos fordulópont a devizahitelesek számára, a forintosításról szóló törvénynek megfelelően a februári törlesztőrészleteket ugyanis már a rögzített árfolyamon kell folyósítani.
Vágólapra másolva!

Erről Rogán Antal beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, kiemelve: ez a hitelesek számára óriási nyereség azok után, hogy 310 forint körül mozog a svájci frank árfolyama.

Kitért arra is, hogy az Alkotmánybíróság előző napi döntése világossá tette, hogy a bankok időhúzó taktikája elbukott és az Ab kimondta: összhangban van az alaptörvénnyel és nem megkerülhető a bankok elszámoltatásáról szóló törvény végrehajtása.

Orbán Viktor kormányfő a forintosítással összefüggésben péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta, csütörtökön több százezer családnak jó oka volt arra, hogy pezsgőt bontson.

A kormánypárti frakcióvezető felidézte a korábbi parlamenti vitát és fényképes tablót mutatott fel azon ellenzéki képviselőkről, akik nem szavazták meg a forintosításra vonatkozó kormányzati előterjesztést.