Lerabolták a budapesti Baumaxokat

baumax végkiárusítás
Vágólapra másolva!
Minden negyven százalékkal olcsóbb most a Baumaxokban. Az üzletek előtt hosszú sorok, sokan félnek, hogy fotó készül róluk, hiszen munkaidőben állnak órákat a sorokban. A kivonulás előtti utolsó napok mozgalmasan telnek a barkácsáruházban.
Vágólapra másolva!

Délelőtt még kisebb csoportokban engedték csak be a vásárlókat a boltba, koradéálután némileg javult a helyzet, bár parkolóhelyet csak a közeli lakótelep szélén sikerült találnunk. A kasszáknál is hatalmas sorok álltak a beszámolók szerint, mi "alig" húsz-húsz embert számoltunk meg a pénztáraknál. Bent a boltban mindenki idegesen kapkodott, sietni kellett, nehogy elfogyjanak a termékek. A jelentős árengedmény itt is akkora hívószó, hogy bármit megvesznek az emberek. Sokan munkából lógnak, hogy vásárolni tudjanak ma a Baumaxban, ahol 40 százalékos leértékeléssel kezdődött el a kiárusítás.

Minden 40 százalékkal olcsóbb Fotó: Bielik István - Origo

Majdnem mindenki arra kért minket, hogy ne fotózzuk le őket a boltnál, hiszen dolgozniuk kellene a több órás sorbanállás helyett.

Órás sorok a kasszánál Fotó: Bielik István - Origo

A vásárlók készültek a kiárusításra. Most vesznek mindent, ami kell a felújításhoz vagy a ház köré.

- mondta egy vásárló, aki arra panaszkodott, hogy nem lesz elég parketta a nagyszobába. Sok termékből már alig van bent.

- kezdte egy vállalkozó. Szerinte előbb-utóbb úgyis el tudja majd adni, amit most vesz. Több ablak is volt nála.

Bár a parkolóban még egymást ölték az emberek üres helyet keresve, az eladók szerint koradélutánra véget ért a roham, mivel egyre több termékük elfogyott. Mint mondták, nyitástól folyamatosan özönlöttek az emberek, mindent vettek, ha kellett, ha nem.

- írta közleményében a Baumax január 21-én. A 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, helyükre egy osztrák butoráruház jöhet.

Vasárnap is szeretünk csempét válogatni

A vasárnapi zárva tartás a barkácsáruházakat is érzékenyen érintheti, hiszen az építkezőknek, felújítóknak leginkább a hétvégén van idejük elmenni csempét nézni vagy festéket választani a szoba falára.

Parkolni sem nagyon lehet már hol Forrás: Origo

A barkácspiac 2007 óta válságban van – mondta Vámos György az Origónak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a Bricostore 2012-es kivonulása már intő jel volt. A barkácspiac a lakáspiaccal kéz a kézben jár – tette hozzá a szakember. Magyarországon nem költenek annyit felújításra, mint korábban, hiszen a lakáspiac még csak éledezik. Leült a lakásépítés és a lakásfelújítás is.