Vágólapra másolva!
Átcímkézett, ismeretlen eredetű zöldségeket foglaltak le a hatóságok a nagybani piacon, a felelősök ellen adócsalás miatt indul eljárás.
Vágólapra másolva!

Átcímkézve, magyar eredetűnek feltűntetve próbáltak a nagybani piacon értékesíteni több tonna ismeretlen eredetű zöldséget, leginkább burgonyát és hagymát. A törvénysértésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei NAV-kirendeltség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közös ellenőrzésén derült fény: az ellenőrzés során megtalálták az átcsomagoláshoz használt címkéket és eszközöket is.

Közúti ellenőrzés vezetett a nyomukra

Gera-Badics Rita, a NAV szabolcsi szóvivője azt mondta, az ellenőrzést az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) adatai alapján rendelték el. "A mostani ellenőrzéskor is bebizonyosodott, hogy az útdíjrendszerrel online kapcsolatban álló informatikai rendszer bevezetése óta számos visszaélést sikerült megakadályozni, illetve feltárni" mondta.

A külföldi eredetű árut a kereskedők feketén, a közterhek befizetése nélkül szerezték be, ezért adócsalás miatt kezdeményeztek ellenül eljárást.