Tóbiás: A korrupció lebontása az MSZP célja

Vágólapra másolva!
A korrupció lebontása az MSZP célja – mondta Veszprémben Tóbiás József pártelnök. Ígérete szerint az MSZP az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatait nyilvánossá tevő törvényjavaslatot nyújt be.
Vágólapra másolva!

"A létminimum alatt élők és a középosztály megvédése, a korrupcióellenesség és az átláthatóság megteremtése" volt a fő téma az MSZP Veszprémben tartott kihelyezett frakcióülésén. A párt elnöke, Tóbiás József elmondta: kihelyezett frakcióülés helyszíne azért Veszprém, "mert számukra a kétharmad lebontása nem ideológiai kérdés" és hisznek abban, hogy Kész Zoltán civil jelöltként képes lesz megnyerni a februári időközi választást, és ezzel véget vetni a Fidesz kétharmados parlamenti többségének.

Nyilvánossá tennék a vagyonnyilatkozatokat

Tóbiás beszélt arról is, hogy szerinte Magyarország geopolitikailag elszigetelődéséről. Ennek lekülzdésére szerinte együttműködő partnereket keresni Európában, és állást foglalni az európai értékek mellett. "Bár az unió intézményi működésével kapcsolatban vannak vitáik, de az európai értékekkel nincsen" mondta.

A pártelnök elmondta azt is: olyan törvényjavaslatot akarnak benyújtani a parlamentnek, amely az önkormányzati képviselők esetében is kötelezővé teszi, hogy a mandátum keletkezésétől annak végéig legyenek nyilvánosak a vagyonnyilatkozataik.