Lázár János: A reklámadó marad

Vágólapra másolva!
A reklámadó marad, a kormány legfontosabb célkitűzése, hogy a különadók rendszere megmaradjon – mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. 
Vágólapra másolva!

Az EBRD-vel és az Erste Bankkal is olyan megállapodást kötöttek hétfőn, hogy a bankadó marad, az összege csökken – mondta Lázár János a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Lázár János bejelentette, hogy a reklámadó biztosan marad Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Ugyanígy van ez a reklámadóval is, az Európai Bizottság kérése, instrukciói alapján kénytelenek azon gondolkodni, hogy mennyi legyen az adó, de az nem lehet vita tárgya, hogy legyen, vagy ne legyen – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette:

Tárgyalni fognak az RTL Klubbal

Lázár János elmondta azt is, hogy a legmagasabb reklámadó Ausztriában van, ott 5 százalékos általános kulccsal. Közölte: a miniszterelnök és a frakció felhatalmazása alapján a feladata az, hogy az Európai Bizottság által reklámadóügyben indított, Magyarországot várhatóan elmarasztaló eljárások megelőzése érdekében tárgyaljon a reklámadó fizetésére kötelezettekkel, közöttük az RTL Klub tulajdonosával, a Bertelsmann-csoporttal.

Konkrétumokról még nem tudott nyilatkozni a miniszter, mivel február 24-én fogadja a csoport első emberét Orbán Viktor miniszterelnök. Tájékoztatása szerint a Miniszterelnökségnek és a Bertelsmann-csoportnak kész javaslata van a csoportot vezető elnök és a miniszterelnök számára. A tárgyalások idejét firtató kérdésre azt felelte, hogy lassan befejeződnek.

Lázár János a múlt kedden jelentette be, hogy csökkentené a reklámadót. Erről bővebben itt olvashat.