A Praktiker is reagált a vasárnapi boltzárra

A válság miatt zárva, Praktiker
Vágólapra másolva!
Hosszabban tart nyitva szombaton és hétköznapokon a Praktiker március közepétől. A barkácsáruház így próbálja ellensúlyozni a vasárnapi zárvatartás hatásait. 
Vágólapra másolva!

Hétfőtől szombatig reggel 7.30 órától este 20.30 óráig lesz nyitva március 15. után a Praktiker 19 hazai áruháza. Addig hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 9-20 óra, míg vasárnap 9-18 óra között tart nyitva.

A Praktiker is hosszabban lesz nyitva Forrás: MTI/Földi Imre

Erős vasárnapi forgalom

A vállalat forgalma évek óta jól alakult vasárnaponként.

„A családok a hét utolsó napján választják ki a megvásárolni kívánt termékeket, aminek jelentős részét hétfői nap folyamán szállítják el” – írták.

A Praktiker arra számít, hogy a vasárnapi „nézelődős” vásárlás várhatóan szombatra csúszik, tehát péntek, szombat és hétfő erősebb lehet a többi napnál az év második felére.

Bezár a call center is

A telefonos és online ügyfélszolgálatot is az új, meghosszabbított nyitva tartási rendhez igazítják. A call center március 15-től vasárnaponként nem lesz elérhető. Arra viszont számítanak, hogy az internetes oldalt még többen fogják használni a jövőben, bár a házhoz szállítás csak hétfőtől szombatig lesz igénybe vehető.

A munkarendváltozás miatt elbocsátások nem lesznek az áruházláncnál.

Korábban már az IKEA is jelezte, hogy a vasárnapi boltbezárás miatt meghosszabbítja nyitvatartását.