Újra közbeszerzést nyert a Közgép

a Közgép Zrt. dolgozik a  Margit híd felújításán
közgépxxx
Vágólapra másolva!
Két közbeszerzést is behúzott a Közgép: februárban első pályázatát tudta megnyerni Simicska Lajos cége, így ez a hónap sem telik el anélkül, hogy az építőipari cég ne nyerjen el legalább egy állami megrendelést.
Vágólapra másolva!

A Tokaj Konzorcium tagjaként a Közgép az „Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer teljes kiépítése” tárgyú projekt kivitelezési feladataiban vehet részt, derült ki a közbeszerzési értesítőből. A szerződést eredetileg 2,32 milliárd forintra becsülték, azonban a Tokaj Konzorcium végül 2,96 milliárdért építhet Bodrogkeresztúron szeméttelepet.

Egy útépítés is összejött

A Nol.hu értesülései szerint a Közgép nyert Nagykanizsán. Mint írják, a 61-es főút várost elkerülő 3,3 kilométerét Simicska Lajos vállalkozása fejezheti be. A portál értesülései szerint a munkát már márciusban megkezdik.

2015 nem indult jól Simicska cégének

A Colas Alterra az elmúlt hetekben két közbeszerzést is elhappolt Simicskáék elől – előbb egy 2,5 milliárd forintos állami beruházást bukott el a Közgép, majd 3 millió forinttal licitáltak alá, és ott is alulmaradt a Colasszal szemben. Hétfőn derült ki az is, hogy a szakmában csak ellen-Közgépként emlegetett Duna Aszfalt egy kétmilliárdos debreceni közbeszerzésen megelőzte. Február közepén egy negyedmilliárdos közbeszerzésről maradt le Simicska cége, egy nappal később pedig egy 3,3 milliárdos tendert bukott el.