Itt a nagy bejelentés: nő az Opel Magyarországon

Opel gyár bővítéséről szóló sajtótájékoztató
Colleen Bell, amerikai nagykövet, Szíjjártó Péter külügyminiszter és Joachim Koschnicke, az Opel Group kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke az Ope gyár bővítéséről szóló sajtótájékoztatón 2015 február 27-én
Vágólapra másolva!
A szentgotthárdi Opel gyár területén új oktatóközpontot hoz létre a General Motors. A beruházás 1,7 millió eurós összértékű. A General Motors szolgáltató központja is irodát nyit Budapesten. A szentgotthárdi Flex motorgyár pedig 500 fővel bővülhet az idén - jelentette be a cég képviselője a Külügyminisztériumban. 
Vágólapra másolva!

Az Opel Szentgotthárdon, a motorgyár területén 1,7 millió eurós beruházás keretében új oktatóközpontot hoz létre. A General Motors pedig üzleti szolgáltató központtal jelenik meg Budapesten - jelentette be Joachim Koschnicke az Opel Grouptól és Szijjártó Péter a magyar külügytől.

1 millió euró taneszközökre

Az oktatóközpont épülete 700 ezer euróba fog kerülni, a maradék pénz eszközbeszerzésre megy majd el. Ezzel a beruházással akarja a cég támogatni a munkaerő-utánpótlás képzését és persze a nyugat-magyarországi régió duális képzését. A központban automatikai technikust, gépi forgácsolót és villanyszerelőket oktathatnak.

Colleen Bell, amerikai nagykövet, Szíjjártó Péter külügyminiszter és Joachim Koschnicke, az Opel Group kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke az Ope gyár bővítéséről szóló sajtótájékoztatón Fotó: Szabó Gábor - Origo

Már májusban nyit a pesti iroda

A General Motors üzleti szolgáltatója már májusban kinyit Budapesten. Kezdetben 40 főt alkalmaznak, de a létszámot később megduplázzák. Szentgotthárdon jelenleg 1400 fő dolgozik, de ide is felvételt terveznek. Az idén 500 dolgozó kezdheti meg a munkát a Flex motorgyárban.

Az amerikai nagykövet csak jókat hallott az amerikai cégek vezetőitől

A sajtótájékoztatón felszólaló amerikai nagykövet, Colleen Bell arról számolt be, hogy már több itt jelenlévő amerikai cég vezetőjénél járt, és mindegyik arról számolt be neki, hogy a magyarországi gazdasági környezet kedvező a hazai bővülésük szempontjából.

Bell: Csak jókat hallana az amerikai cégektől a hazai viszonyokról Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szijjártó Péter szerint jönnek az eredmények

A külügyminiszter szerint a kormány eddigi munkája érett most be. De egyre keményebbek a tárgyalások, mert a nemzetközi verseny egyre fokozódik. De nem ülünk a babérjainkon - mondta Szijjártó Péter, ezért az uniós források 60 százalékát közvetlenül a gazdaság fejlesztésére fordítják majd. Tavaly 21,5 milliárd euró volt a magyar gépjárműgyártás értéke, így kijelenthetjük, hogy az autógyártás fellegvára vagyunk - hangzott el.