Nem menekülnek külföldre a Buda-Cash vezetői

tőzsdekrízis, gazdasági válság, válság, értékpapírpiac, deviza, BUX-index, Buda-Cash Brókerház, bróker
Vágólapra másolva!
Nem menekültek külföldre a Buda-Cash Brókerház vezetői, az országban vannak és a hatóságok rendelkezésére állnak - erősítette meg Bánáti János ügyvéd, a Buda-Cash Brókerház vezérigazgatójának védője az MTI-nek a hvg.hu pénteki értesülését.
Vágólapra másolva!

Bánáti János közlése szerint Tölgyesi Pétert, a brókerház vezérigazgatóját képviseli az ügyben, de a két vezérigazgató-helyettes, Varga Péter és Gyarmati János nevében is kijelentheti, hogy Magyarországon a hatóságok rendelkezésére állnak.

A 100 milliárdos hiány valós lehet

A cégvezetőket jelenleg tanúként hallgatja ki a rendőrség. Az ügyről egyelőre annyit közölt, hogy védence a rendőrség hétfő esti razziája előtt meghallgatást kért az MNB vezetőitől, amelyen feltárta a cégcsoport 100 milliárd forinttal „köszönő viszonyban” álló hiányát. Az ügyvéd tájékoztatása szerint a sajtóhírekkel ellentétben nem tüntettek el esetleges bizonyítékokat.

A Buda-Cash vezetői itthon maradnak Fotó: Mudra László [origo]

Bánáti János a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a hiány valóban abból jött össze, hogy a brókercég nem tudott elszámolni a DRB bankcsoport négy pénzintézetének értékpapírjaival, főképpen állampapírokkal, ám azt még nem tárták fel, hogy pontosan milyen ügyletek deficitjének a fedezésére használták fel azokat.

A brókervezetőket egyelőre tanúként hallgatja ki a rendőrség, de az eljárás hangvételéből az következik, hogy sikkasztással gyanúsíthatják majd meg őket és esetleges társaikat - írja a lap.