Vágólapra másolva!
Az MSZP a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a PSZÁF önállóságának helyreállítását követeli a Buda-Cash-ügy kapcsán. A Jobbik azonnali és átfogó vizsgálatot sürget a Buda-Cash-ügyben.
Vágólapra másolva!

Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője szerint elégtelen a mostani szabályozás, hiszen bank ellenőriz bankot. Ráadásul a Magyar Nemzeti Bank a jegybanki függetlenséggel takarózik, és nem enged betekintést felügyeleti munkájába - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint online ellenőrzésre és egy olyan felügyeleti szervre van szükség, amely köteles a parlamentnek beszámolni. Megismételte az MSZP korábbi követelését: az MNB haladéktalanul kártalanítsa a DRB ügyfeleit.

Nevetséges indok

A Jobbik azonnali és átfogó vizsgálatot sürget a Buda-Cash-ügyben. Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője gyerekesnek nevezte, hogy a kormány az ötéves ellenőrzési ciklusra fogja, amiért nem tűnt fel senkinek az évszázad botránya. Az ellenzéki politikus szerint a kár nagyságrendje, a mintegy 100 milliárd forint a teljes országvédelmi alappal megegyezik, és félő, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

Üzemszerű visszaélések

Hegedűs Lorántné azt szorgalmazta, hogy mielőbb tisztázzák, mely bankok érintettek. Értékelése szerint a visszaélések "üzemszerűen" zajlottak a Magyar Nemzeti Bank és a Központi Elszámolóház és Értéktár orra előtt, ezért azt is meg kell vizsgálni, hány további cég alkalmazhatta ezt a mintát.