Gigabírság egy szállodának - Fél tucat 4-es metró épülhetne belőle

Zara
Vágólapra másolva!
Egy felszámolás alatt lévő magyar szállodának kétezernégyszáz milliárd forintos kártérítést kellett volna fizetnie a Zara márkanév tulajdonosának. Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A Dohány utcai Continental Hotel Budapest - amelynek cégérén a Zara Hotel név is szerepelt korábban - 2014. szeptemberében kezdődött felszámolása mögött több ok is rejtőzhet – írja a Napi.hu.

A lap szerint a Zara márkanév használata miatt perli a tulajdonos ZeinaHotel Szolgáltató Kft.-t a spanyol Industria De Diseno Textil S.A., azaz az Inditex-csoport. E globális cég egyik fő márkaneve a Zara.

A Zara névbitorlás miatt perli a budapesti szállodát Forrás: 123.rf.com

A 2011-ben kezdődött pereskedésben egy meglehetősen érdekes elsőfokú ítélet született 2012. májusában a Fővárosi Törvényszéken. Eszerint a szállodatulajdonos kft.-nek összesen 2 474,639 milliárd forintot kellene fizetnie a védjegybitorlás miatt. A páratlanul magas összeg nagyságrendjét jelzi, hogy ebből 170 stadion vagy hat budapesti négyes metró költségének felel meg, vagy csaknem kijönne belőle a teljes paksi atomerőmű-bővítés.

Ez a látványos érték a hatványozódó pénzbírság miatt lett ekkora. Az elsőfokú bíróság ugyanis a ZeinaHotel Szolgáltató Kft.-t a védjegybitorlás miatt napi 10 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta - azzal a megkötéssel, hogy az összeg nemfizetés esetén minden hónapban a duplájára emelkedik. A kft. a fizetésre és a névjegybitorlás abbahagyására két hónapot kapott, így a bírságszámláló 2012. július 12-től kezdett el "ketyegni".

A teljes cikket itt találja.