Magyar államkötvények vásárlására buzdít a JPMorgan egyik vezetője

Vágólapra másolva!
Magyar államkötvények vásárlását javasolja az amerikai JPMorgan Chase & Co. bankcsoport egyik vezetője. Szerinte az alacsony kamatok miatt érdemes a kelet-közpé-európai régióba befektetni.
Vágólapra másolva!

Robert Michele, az amerikai cég kötvényekkel, devizával és nyersanyagokkal foglalkozó részlegének vezetője a Handelsblatt című német üzleti lapban szerdán megjelent interjúban azt mondta, az euróövezetben mindazoknak a befektetőknek, akiket "frusztrál" az alacsony kamatszint, "érdemes körülnézniük máshol, az EU perifériáján pedig várhatóan a jövőben is jó nyereséget lehet elérni állampapírokkal." Azonban szerinte Görögországot, Ukrajnát és Oroszországot érdemes elkerülni a befektetőknek.

Érdekes kötvények

Arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen különleges befektetési ötlete, azt válaszolta, "nagyon érdekesnek" tartja a forintalapú magyar államkötvényeket. Szerinte a tízéves futamidejű kötvény hozama 2.9 százalék, és az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programja révén is további növekedésre lehet számítani, miközben a forint árfolyama várhatóan stabil marad.