Ilyen volt az utolsó szabad vasárnap

2015.03.08. 20:38

Az áruházlánc mára időzített akciói miatt sokan vásároltak az utolsó szabad vasárnapon a Tescóban. Március 15-től kezdve csak különleges alkalmakkor nyithatnak ki az üzletek. Így maradnak a hétköznapok és a szombat a nagybevásárlásokra. Budaörsön jártunk, ahol sokak szerint hülyeség az egész, de legalább ugyanennyien mondták, hogy a dolgozóknak is pihenniük kell valamikor.

Pihenjenek az itt dolgozók is, majd elintézzük a vásárlást szombaton - kezdte egy család. Ők ma is csak azért jöttek, mert a kisfiuk egy szülinapi partira megy, ahova kell az ajándék.

Ajándékot kerestekFotó: Bielik István - Origo

Ledolgozzák a vasárnapot

A legtöbb üzletlánc és bolt hosszabbított nyitva tartással készül a következő időszakra. Így tudják megoldani, hogy ne küldjenek el senkit. Ha a forgalom elmarad a várakozásoktól, akkor jöhet az elbocsátás, de az átszervezések is azt jelentik, hogy egyre kevesebb embert vesznek majd fel a kereskedelembe – írtuk korábbi cikkünkben. Az esti órákra nem jár pótlék, így pénzt is veszítenek azok, akik vasárnap helyett hétköznap dolgoznak majd.

"Biztos van dolgozó, aki jönne vasárnap is. Nyugdíjasként én bármikor jöhetek vásárolni, de mi lesz azokkal, akik kora reggeltől késő estig dolgoznak? A felső tízezernek ez se lesz gond, majd leküldi a cselédet."

Ha a forgalom elmarad a várakozásoktól, jöhet az elbocsátásFotó: Bielik István - Origo

Vidéken nőttem fel, és mindig megoldottuk a vásárlást. Most is csak az akció miatt vagyunk itt – mondta egy fiatal hölgy, aki a kereskedelemben dolgozott.

Voltak, akik csak az akciók miatt ugrottak beFotó: Bielik István - Origo

Sokan kinyitnak 

Vidéken is több bolt kinyit majd vasárnap, amelyiknek lehetősége lesz erre. Az Origo térképén már több mint ötszáz ilyen kis üzlet van. A világörökségi zónákban pedig bármi kinyithat, így a pesti belvárosban biztosan lesz hol vásárolni.

Olvasóink jelzése alapján elkészítettük a vasárnap is nyitva lévő boltok listáját. Kerüljön fel a térképre! Továbbra is várjuk azoknak a boltoknak a jelentkezését, amelyek ki tudnak nyitni vasárnap március 15. után is. A jelentkezéshez kattintson ide!

Meccset játszunk ma, és csak itt tudunk kaját venni. Számla kell, ezért nem jó az otthoni szendvics – mondták a röplabdás srácok. A Debreceni Egyetemi Atlétikai Klub honlapján már másfél éve nem frissítik a csapatok eredményeit, így nem tudom, nyertek-e végül.

Számla kellett a vásárlásrólFotó: Bielik István - Origo

Sokak szerint hülyeség

Találkoztunk olyanokkal is, akik szerint hülyeség az egész boltbezárás. Ez a lány is azt mondta, hogy most majd át kell szokniuk egy másik napra a vasárnap helyett. 

Át kell szokni egy másik napraFotó: Bielik István - Origo

A szombat után a legerősebb nap volt a vasárnap

A Decathlonban is sokan voltak. Az áruházban elmondták, hogy ugyan szombaton van a legnagyobb forgalom, de a második legerősebb nap a vasárnap volt eddig. Itt is tovább tartanak majd nyitva hétköznap, hátha eljönnek az emberek este is. Itt is sokan mondták a vasárnapi boltzárról, hogy értelmetlen, de legalább ugyanennyien voltak, akik nem tartják olyan nagy gondnak az egészet. 

A vasárnap volt a második legerősebb nap a hétenFotó: Bielik István - Origo

Legközelebb már csak a karácsony előtti utolsó három vasárnap lesznek nyitva az üzletek. Egy szabadon választott vasárnapon ezen kívül is kinyithatnak az áruházak. Ez nagy valószínűséggel húsvétvasárnap lesz. A bevásárlóközpontok többségében csak a 200 négyzetméternél nagyobb üzletek lesznek zárva, így talán még ezekbe érdemes lesz benézni.