Ezt lépi az Auchan a vasárnapi boltzárra

vásárlóerő diákmunka
France, people shopping in Auchan supermarket, butcher and delicatessen.
Vágólapra másolva!
Nem lesz kirúgás az Auchannál a vasárnapi boltzár miatt - közölte a cég. Az Auchan idén elindítja az e-boltját.
Vágólapra másolva!

2014-ben az Auchan Magyarország Kft. 326 milliárd forintos éves bruttó forgalmat ért el 19 áruházban és a hozzájuk tartozó 16 benzinkúton. A vállalat adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye az elmúlt évben 8,5 milliárd forintra nőtt, ami 52 százalékos fejlődést jelent. 2014-ben a vásárlók száma az előző évhez képest 2 millióval emelkedett, elérte a 42 milliót - közölte az Auchan a 2014-es eredményeiről és 2015-ös terveiről szóló sajtóközleményében.

Kétmillióval több vásárló Forrás: Photononstop/Alain Le Bot

Jó év volt 2014

Az Auchan Magyarország Kft. a beruházásait tekintve önfinanszírozó, sem banki hitelt, sem csoportszintű finanszírozást nem használt fel tavaly. 2014-ben a 4,8 milliárd forintnyi beruházás feléből öt új benzinkutat adtak át, így a 19-ből már 16 áruház mellett van benzinkút. Emellett a vásárlók számát tekintve a vállalat piaci részesedése 0,4 százalékkal nőtt, 2 millióval, 42 millióra nőtt a vásárlószám - közölték.

2015 a rentabilitás éve

A politikai, gazdasági környezet változása a hosszú távú jövőképünket nem írja felül, ezért a 2020-ra előírt célkitűzéseinket el fogjuk érni, 2015-ben pedig az előzetes terveknek megfelelően nyereséges lesz a vállalatunk - mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Indul az e-kereskedelem

Az Auchan 2015-ben elindítja az e-kereskedelmi tevékenységét, valamint megteremtik a franchise és az 5000 négyzetméter alatti alapterületű áruházak megnyitásának feltételeit.

Vasárnap az Auchanok is zárva lesznek Forrás: MTI/Illyés Tibor

Zárva lesznek vasárnap

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében az Auchan Magyarország Kft. mind a 19 áruháza 2015. március 15-től kezdve vasárnaponként zárva tart, ez alól kivételt képez a karácsonyt megelőző négy vasárnap, illetve az év során áruházanként egy szabadon választott vasárnap. Az üzletek nyitva tartását egységesítik. Az Auchan-áruházak Budapesten és környékén, valamint Székesfehérváron 6 órától 22 óráig, a vidéki nagyvárosokban pedig 7 órától 22 óráig lesznek nyitva. Korábban volt olyan Auchan, ami csak 21 óráig tartott nyitva.

Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója az mondta, az Auchan Magyarország Kft. 2015-ben nem tervez csoportos létszámleépítést. A törvénymódosítások okozta változásokat hosszabb nyitva tartással, munkatársaik beosztásának újraszervezésével, a munkahelyek megőrzésével oldják meg.

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat üzemeltet, és közel 7000 főt, köztük több mint 360 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

Olvasóink jelzése alapján elkészítettük a vasárnap is nyitva lévő boltok listáját. Kerüljön fel a térképre! Továbbra is várjuk azoknak a boltoknak a jelentkezését, amelyek ki tudnak nyitni vasárnap március 15. után is. A jelentkezéshez kattintson ide!