Két Tesco kinyithat vasárnap is

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
Két Tesco lesz nyitva az egész országban vasárnaponként március 15-e után. A két áruház azért kapott mentességet, mert Szerencs és Sátoraljaújhely a Tokaji Történelmi Borvidék része.
Vágólapra másolva!

Ezek a Tesco-áruházak lesznek nyitva vasárnaponként:

  • Szerencs, Gyár utca 40.
  • Sátoraljaújhely, Kazinczy F. utca 105.

Mindkét bolt a hét minden napján 0–24 órás nyitva tartással üzemel majd – írja a Pénzcentrum.hu.
A Tesco további 207 áruháza március 15-e után reggel 6 óra és 22 óra között várja a vásárlókat.

Két áruház azért kapott mentességet, mert a Tokaji történelmi borvidéken van Fotó: Bielik István - Origo

A Sátoraljaújhelyi Tesco egyébként különösen kedvelt célpontja a turistáknak: az áruház mintegy 1,5 kilométerre található a város határátkelőjétől, a vásárlók többsége a közeli felvidéki településekről érkezik.

Minden Auchan zárva lesz vasárnap

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében az Auchan Magyarország Kft. mind a 19 áruháza 2015. március 15-től kezdve vasárnaponként zárva tart, ez alól kivételt képez a karácsonyt megelőző négy vasárnap, illetve az év során áruházanként egy szabadon választott vasárnap.

Olvasóink jelzése alapján elkészítettük a vasárnap is nyitva lévő boltok listáját. Kerüljön fel a térképre! Továbbra is várjuk azoknak a boltoknak a jelentkezését, amelyek ki tudnak nyitni vasárnap március 15. után is. A jelentkezéshez kattintson ide!

Az élettárs nem számít segítő családtagnak

A 200 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek a törvény szerint nyitva tarthatnak, ha abban a tulajdonos vagy segítő családtag dolgozik. Nem érdemes azonban például azzal próbálkozni, hogy valaki a tulajdonos élettársának adja ki magát, ezért ugyanis fogyasztóvédelmi bírság jár. A polgári törvénykönyv szerint ugyanis segítő családtag a házastárs, az egyenes ági rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér. Az élettárs azonban nem.