Sorok kígyóznak a Quaestor irodái előtt

Sorok a Quaestor fiókja előtt a Duna Plaza-ban
Sorok a Quaestor fiókja előtt a Duna Plaza-ban
Vágólapra másolva!
Sorok kígyóznak a Quaestor Csoport irodái előtt. A csődöt jelentő pénzintézet ügyfelei próbálnak befektetéseikhez jutni - egyelőre kevés sikerrel. 
Vágólapra másolva!

Részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank. A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat - közölte a jegybank.

Várhatóan felügyleti biztost rendelnek ki, aki átveszi az intézmény irányítását és gondoskodik a megfelelő működésről. Az intézkedések hatálya alatt – a szabálytalanságok tisztázása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel.

Sorok a Quaestor fiókja előtt a Duna Plaza-ban Forrás: KZ

A társaság irodái előtt sorok kígyóznak. A Duna Plaza-ban lévő fiók nyitása előtt már egy órával kisebb tömeg állt, az ügyfelek egyre csak érkeznek. A várakozókról az Origo egyik olvasója küldött fotót, amiért 10.000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal jutalmazzuk.

Várakozók a Báthory utcában Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményben tudatta: azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor Csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel.

Néhány óra alatt megfogyatkozott a várakozó tömeg Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Hétfőn a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. "A Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit" - indokolt a cég.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételeit felhasználjuk, akkor 10.000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. További részleteket itt olvashat!