Ujhelyi: Ziccereket hagy ki a kormány munkahelyteremtésben

Vágólapra másolva!
Vannak olyan munkahelyteremtő és munkahelyvédő uniós források, amikből az Orbán-kormány az elmúlt időszakban szinte semmit nem használt fel - jelentett ki Ujhelyi István.
Vágólapra másolva!

A szocialista európai parlamenti képviselő az EU-intézményektől kapott információkra hivatkozva azt mondta, hogy a 150 millió eurós úgynevezett Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapból a magyar kormány 2010 óta egyetlen eurócentet sem hívott le, holott a pénzzel érdemben lehetne segíteni azokon, akik csoportos leépítés miatt veszítették el munkájukat. Ujhelyi azt mondta, hogy az Európai Befektetési Alap megkeresésére így reagált:

Még egy bakit emleget Ujhelyi

Ujhelyi István azt mondta, a magyar kormány 2010 óta egyetlen eurócentet sem hívott le az alapból Forrás: Facebook/Ujhelyi István

Beszélt arról is, hogy a magyar kormány több hónapnyi késéssel, alig pár napja indította csak el az Ifjúsági Garanciaprogramot, amely a 25 év alatti fiatalok munkahelykeresését és átképzését támogatja. A több mint másfél éves csúszás alatt vélhetően további tízezrek, fiatal pályakezdők hagyták el Magyarországot, és választották inkább a külföldön való boldogulás lehetőségét.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egyre több a betöltetlen állás az Európai Unióban. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhat.