A végtörlesztőknek is juthat az elszámolásból

% bankjegy CHF hitel felirat Forinthitel deviza pénz hitel kamat
Devizahitel forintosítása illusztráció
Vágólapra másolva!
Március első hetében már több száz végtörlesztő adott be elszámolási igényt a bankjához, írja az Azénpénzem.hu. A portál szerint nem árt sietni, erre ugyanis az ügyfeleknek csak március végéig van lehetőségük.
Vágólapra másolva!

A bankok mindenkit igyekeznek lebeszélni, pedig akadhatnak, akiknek az elszámolás keretében is járhat vissza pénz, olvasható az oldalon. Ráadásul azok, akik felvettek kiváltó hitelt, nem kockáztatnak semmit az igényléssel, nekik a tízezer forintos díjat sem kell megfizetniük.

Az Azénpénzem.hu számításai szerint azok a végtörlesztők esélyesek a visszatérítésre, akiknek még 2011-ben sikerült megszabadulniuk devizahitelüktől, és bankjuk a kamatot időközben legalább három százalékponttal emelte; illetve nagyon nagy kamatemelés esetén a január végén és februárban végtörlesztők is reménykedhetnek.

Az autóhitelesek is várhatják a levelet

Mint arról korábban beszámoltunk, a devizaalapú autóhitelt felvevők és gépjárművet lízingelők is március–áprilisban kapják meg bankjuktól az elszámolásról szóló levelet. A forintosítás rájuk nem vonatkozik, de az elszámolás igen. Akinek hátraléka van, annak nem fog azonnal csökkenni a törlesztője, mert először a hátralékot kell rendezni.