Nagy autógyárnak keresnek helyet

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, orbán viktor és Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere
Vágólapra másolva!
A szombathelyiek szerint intenzív tárgyalások folynak.
Vágólapra másolva!

Magyarország egyik legnagyobb autógyára épülhet fel Szombathelyen. Állítólag az indiai Tata keres helyet üzemének. A Tata olyan prémiummárkákat vásárolt meg, mint a Jaguar és a Rover. Ha megépülne, ez lenne az egyik legnagyobb üzem Magyarországon és mintegy 8-10 ezer főt foglalkoztatna - írja a Nyugat.hu.

Nem kommentálják

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a „Nemzeti Befektetési Ügynökség több nagyberuházás Magyarországra hozataláról tárgyal”, és a tárca szerint ezek munkahelyek tízezreit teremthetik. „Minden a nyilvánosság előtt és a háttérben zajló spekuláció nagymértékben rontja a tárgyalások sikeres kimenetelének esélyét” - olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében.

Külügyminisztériumi források az Origónak sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták az értesülést.

Puskás Tivadar polgármester csak annyit közölt, intenzív tárgyalások zajlanak Fotó: MTI/Kászoni László

Intenzív tárgyalások

A szombathelyi városvezetés eltökélt szándéka Szombathely gazdaságának fejlesztése. Tavaly ősszel dr. Puskás Tivadar polgármester egyeztetést folytatott a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetőjével arról, hogy a város Északi Ipari Parkjában 600 hektár egybefüggő, önkormányzati tulajdonban lévő, fejlesztésre alkalmas terület található - közölte Szombathely polgármesteri hivatal. Az utóbbi időben intenzív tárgyalások zajlanak a terület hasznosításáról. A szombathelyi baloldalhoz köthető elektronikus médiában napvilágot látott találgatások, dezinformációk veszélyeztetik a nemzetgazdasági szempontból is kiemelt befektetés sikerét – írta az Origónak a polgármester kommunikációs vezetője.

Utolsó körben

A Nyugat.hu úgy tudja, a Tata állítólag egy nemzetközi céget bízott meg azzal, hogy találjon számára megfelelő területet. Felvették a kapcsolatot több várossal, Szombathely bent maradt az utolsó körben, a fő vetélytárs Debrecen - írja a lap.